Esküvő torta – a Monogram tortadíszek helyes elhelyezése

Nem titok, hogy a megrendelőim szinte mind menyasszonyok. Mindenképpen megosztom veletek, ha meglesz az első vőlegény, aki felveszi velem a kapcsolatot monogram tortadísz ügyben

De aki felhelyezi a tortára a betű tortadíszeket, az a cukrász, illetve cukrászat. Ez a típusú tortadísz még nem terjedt el az országban, így a cukrászok nem ismerik, nem tudják pontosan, hogy is kell azt a tortára felhelyezni. Gondolom, hogy a nagy napon nem találkoztok majd velük, hiszen lesz elég dolgotok, mint pl. esküvői fotózkodás, tehát vagy az esküvőszervező, vagy valamelyik közeli rokon a násznépből intézi helyettetek a torta átvételét az esküvő helyszínén. Ezért szeretnék nektek néhány instrukciót adni, amit kérlek, még az esküvő előtt továbbítsatok a cukrászotoknak, aki az esküvői tortátokat készíti, hogy a dísz, amit megrendeltek, kifizettek, tényleg tündököljön az esküvői tortátokon!

A tükör alapú monogram tortadíszek alap betűtípusa dőlt betű, tehát ferdén áll. Ez azt jelenti, hogy a betűk alján található tüske, amivel a tortába szúrják egyenesen, tehát teljesen függőlegesenkell állnia. Nem jobbról vagy balról beleszúrni, hanem fentről, egyenesen lefelé. Ha nem történik, akkor össze-vissza fognak állni a betűk!

A másik dolog, ami szintén ehhez a tüskéhez kapcsolódik, az az, hogy a tüske funkciója nem más, mint, hogy biztonságosan tartsa az esküvői tortában a kristály tortadíszeket. Tehát egyáltalán nem szabad kilátszódnia, mert az higgyétek el, hogy nagyon, de nagyon sokat fog rontani a gyönyörű látványon! Hívjátok fel a figyelmét a cukrásznak arra, hogy így járjon el, amikor felkerül a dísz a torta tetejére, vagy oldalára.

A betű tortadíszeket egyébként nem csak a torta tetejére lehet felhelyezni, hanem akár egy szinttel lejjebb, vagy több szint esetén a középsőre. Ez ugye attól is függ, milyen tortát álmodtatok meg, hány fős lesz a násznép, hány szeletes tortára van szükség, mekkora lesz a legfelső emelet..stb.

Nem kérdés, hogy mindenki arra törekszik, hogy minden tökéletes legyen a nagy napon: a helyszín, a menyasszonyi ruha, a virágok, a csokor, a szertartás, a lagzi. Ez az állapot sok apróságon elcsúszhat, de én már nyugodtan alszom, mert azon már nem fog, hogy a Ti kristály tortadíszetek biztosan tökéletesen fog állni a még tökéletesebb esküvői tortátokon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.