Alakváltoztató esküvői torta – avagy az összeesett torta története

Tanuljunk más “hibájából”  🙂

Mint mindenki, én is heteket töltöttem a menyasszonyi és menyecske ruha kiválasztásával, sorra látogattam az esküvői ruhaszalonokat. Vagy száz hófehér cipőt próbáltam fel, mire rátaláltam az igazira! Órákat ültem a net előtt különböző módon feltűzött, kiengedett és egyéb esküvői frizurák után kutatva, melyik lesz a megfelelő? A tökéletes? (És  elárulom, egyszer csak sikerült végre dönteni, egy egyszerű, csigákban feltűzött hajszerkezet bújt meg a fátyol alatt  ) Mindent, ami fontosnak tűnt, alaposan átrágtunk, beszereztünk.

De most amire ki akarok igazából térni, az a tortaválasztás. Miért, miért sem, az esküvői torta kiválasztása akkor nem tűnt fontosnak, nem szerepelt a bakancslista élén.  Azt tudtuk, hogy finom legyen, tehát ne cuppogós vajkrémes, és a bevonat semmiképpen ne legyen marcipános. Vidéken volt a lagzi, így hosszú utaztatás szóba sem jöhetett. Egy, maximum két cukrászdát látogattunk meg a legközelebbi városban. Párommal ebben is hamar megegyeztünk, és egy tejszínhab bevonatos torta mellett döntöttünk, 3 emelet, a legfelső szint fehér oszlopokon áll, plusz piros rózsákat azért engedtünk rá tenni, mégse legyen egy nagy hófehérség az egész..

Eljött hát az esküvő napja, kétezervalahányadik év egy április végi szombatján, amikor is a nap olyan melegen tűzött, hogy egy július közepi időjárás megirigyelhette volna.  Pár nappal korábban még aggódunk, mi lesz, ha nem nyílnak ki a virágok, ha nem zöldellnek a fák, ha minden kopár lesz és rideg? Ehelyett szó szerint szakadt a víz a násznépről. Visszakanyarodva a tortához, hát persze, hogy neki is melege volt! De még mennyire! Amikor felhozták a “hűvös” pincéből, igencsak meglepődtünk.. valahogy más volt, valami nem volt vele okés. Kiderült, hogy a tárolás nem éppen megfelelő volt, aminek következtében a fincsi kis habos babos piros rózsás esküvői tortánk legfelső emelete egyszer csak megunta az izzadást, és inkább ledőlt az alsóra!! Szerencsére mi és a násznép erről a kis incidensről semmi sem tudtunk, drága anyáink intézkedtek, a legnagyobb titoktartás közepette! Hívták gyorsan a cukrászt, aki mint utóbb kiderült, hozta a kis habzsákját, jóóó sok tejszínhabbal megtöltve, és azzal pofozta helyre a tortát, amennyire bírta. Az oszlopokat már nem lehetett visszaállítani, így maradt a sima, három emeletes, tejszínes torta.. Az ízek azért picit kárpótoltak minket, és boldogabbak voltunk annál, minthogy emiatt szomorkodjunk  De amikor a mai fantasztikus tortakölteményekre tekintek, amik a Ti esküvőtökön pompáz(hat)nak, kicsit belesajdul a szívem. De csak egy egész picit

Hogy van e tanulság? Persze, hogy van! Ha nem lesz esküvő szervezőtök a Nagy Napon, nektek kell olyan apró részletekre is odafigyelni, amelyekre esetleg nem is gondoltatok, így például, hogy hova kerül az étteremben az esküvői tortátok! Konkrétan tegyétek fel a kérdést a tulajnak, hol lesz a helye! Nem kívánom sem Nektek, sem másnak, hogy úgy járjon mint mi! Ez csak egy a sok apróságból, amin elcsúszhat az egyik legfontosabb esemény az életetekben! Tanuljatok az én “hibámból”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.